Nie masz włączonej obsługi JavaScript, dlatego przeglądając stronę nie możesz korzystać ze wszystkich funkcjonalności. Włącz JS, jeśli chcesz w pełni cieszyć się stroną :)Zapoznaj się z informacją o ciasteczkach i polityce prywatności w stopce strony.
Blog o podróżach i życiu
Jeśli macie pod ręką małą tortownicę albo szukacie przepisu na mini-tort, przedstawiam prosty sposób na domowy tort czekoladowy w wersji mini. Tort przygotowałam na Sylwestra i Nowy Rok, dlatego wykorzystałam białą czekoladę i przybrałam tort w sposób przywodzący skojarzenia ze śnieżną zimą. Przepis jest naprawdę prosty, a zatem do dzieła!
Wbrew pozorom, niełatwo jest trafić do dobrej kawiarni, nie tylko na Mazowszu. Do miejsca, w którym można napić się kawy, która jest dobra bez dodatków oraz zjeść tworzone na miejscu desery. A ponieważ lubimy i dobre kawy, i dobre desery, postanowiliśmy rozpocząć cykl, w którym opisujemy najlepsze kawiarnie na Mazowszu.
Powidła śliwkowe przygotowuję co roku według tego samego, moim zdaniem, najprostszego przepisu. Poniżej znajdziecie przydatne wskazówki, instrukcję smażenia powideł śliwkowych oraz pasteryzacji przetworów.
Kawiarnia Croccantino to jeden z najjaśniejszych punktów na kulinarnej mapie Orebić. Jest to w zasadzie jedyna kawiarnia z prawdziwego zdarzenia na półwyspie Pelješac, w której serwowane są godne uwagi, pyszne desery i kawy.
×